</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Coronavirus: Noi dispozitii privind concediile medicale

by Mihaela Colesnic , 29 mai 2020 Concedii / COVID-19
Coronavirus: Noi dispozitii privind concediile medicale

In Monitorul Oficial nr. 451 din 28.05.2020 a fost publicata Hotararea 423/2020 pentru aprobarea listei cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguratii beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara indeplinirea conditiei de stagiu de asigurare, care abroga Hotararea Guvernuluinr. 1.186/2000.

Prin aceasta hotarare, au fost modificate situatiile de urgente medico- chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguratii beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara indeplinirea conditiei de stagiu de asigurare, printre care a fost adaugata si COVID – 19.

Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a hotararii, respectiv 28.05.2020, salariatii care beneficiaza de concediu medical pentru infectia cu coronavirus (COVID-19) pot beneficia de indemnizatie in procent de 100% din baza de calcul, conform art. 17 alin. 2 din Ordonanta de Urgenta 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide