</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediul pentru supravegherea copiilor: parintii pot beneficia de zile libere pana la incheierea anului scolar

by Maria Ciudin , 15 mai 2020 Beneficii / Concedii / Legislatia muncii / COVID-19
Concediul pentru supravegherea copiilor: parintii pot beneficia de zile libere pana la incheierea anului scolar

Ordonanta de Urgenta nr. 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si a altor acte normative, publicata pe 14 mai 2020 in Monitorul Oficial, include prevederi referioare la zilele libere acordate parintilor pentru supravegherea copiilor.

Calculeaza concediu supraveghere copii

Art. 7 din Ordonanta de Urgenta nr. 70/2020 prevede faptul ca numarul de zile libere platite pentru unul dintre parinti se prelungeste pana la incheierea cursurilor anului scolar 2019-2020, prin exceptie de la art. 1 si art. 1^1 din Legea nr. 19/2020.

Asadar, persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 19/2020 pot beneficia de zile libere platite pentru supravegherea copiilor pana la finalizarea anului scolar 2019-2020, respectiv pana la data de 12 iunie 2020.

Citeste aici mai multe despre: Concediul pentru supravegherea copiilor: ce este si cine poate beneficia

Aceasta prevedere nu se aplica angajatilor sistemului national de aparare, angajatilor din penitenciare, personalului din unitatile sanitare publice, personalului din serviciile sociale rezidentiale si altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri si al ministrului transporturilor, infrastructurii si comunicatiilor, dupa caz.

Totusi, pana la incheierea cursurilor anului scolar 2019-2020, in conditiile legii, angajatii enumerati mai sus beneficiaza de o majorare salariala in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator numarului de zile lucratoare, Majorarea se acorda in situatia in care celalalt parinte nu beneficiaza, la randul sau, de zile libere pentru supravegherea copilului sau de aceasta majorare salariala.

Calculeaza concediu supraveghere copii

De asemenea, majorarea salariala mentionata se suporta din bugetele din care se suporta drepturile salariale de baza, exceptie facand personalul din unitatile sanitare publice, pentru care majorarea se suporta prin transferuri din bugetul Fondului national unic de sanatate (Transferuri intre unitati ale administratiei publice).

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide