</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii legat de deciziile de carantina sau izolare

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii legat de deciziile de carantina sau izolare

În comunicatul de presă emis de Ministerul Sănătății în data de 05 februarie 2022, se fac o serie de precizări legate de eliberarea deciziilor de izolare și carantinare și eliberarea certificatelor medicale.

Eliberarea deciziilor pentru izolare sau carantină se face de către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.

În caz de carantină sau izolare, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la dată ultimei zile a încetării perioadei de carantină/izolare.

  1. Certificatele medicale pentru carantină se vor elibera astfel:

-Pe o perioada de 5 zile, pentru o persoană care a intrat în contact direct cu cel puțin o persoană infectată cu virusul SARS-Cov2;

-Pe o perioada de 5 zile, pentru persoanele care au sosit din țări și/sau zone cu risc epidemiologic ridicat.

Pentru aceștia, certificatele medicale de carantină se eliberează fie de medicul curant, adică medicul sub îngrijirea căruia se află pacientul, fie de medicul de familie,după ultima zi a perioadei de carantină, darnu mai târziu de 30 de zile calendaristicede la data ultimei zile a încetării perioadei de carantină.

  1. Certificatele medicale pentru izolare la domiciliu sau la o locație declarată se vor elibera astfel:

- pentru persoanele nevaccinate, care nu au trecut prin boală sau cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile concediul medical se va elibera pentru o perioadă de 7 zile;

-pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimile 90 de zile, concediul medical se va elibera pentru o perioadă de 5 zile.

  1. Certificatele medicale pentru izolare în unități sanitare sau într-o locaţie alternativă ataşată unei unităţi sanitare:

-Certificatele de concediu medical se eliberează de medicul curant din unitatea sanitară sau din locaţia alternativă ataşată acesteia, atât pentru perioada internării, cât şi pentru perioada externării, după caz.
La externare, certificatele de concediu medical se eliberează de medicul curant din unitatea sanitară sau din locaţia alternativă ataşată acesteia.

În situaţia în care medicul din spital nu a eliberat concediu medical la externare, și persoană asigurată necesită izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată de această, certificatul de concediu medical se acordă pentru aceeaşi afecţiune de către medicul de familie care monitorizează starea de sănătate a persoanei prin sistemul de telemedicină sau prin consultaţii medicale la distanţă până la împlinirea termenului maxim al perioadei de izolare, conform Ordinului ministrului sănătății nr. 1513/2020, iar în certificatul de concediu medical.

Certficatele de concediu medical se eliberează pe baza fişelor de izolare care se generează în mod automat din aplicația informatică Corona Forms.

În situaţia în care starea de sănătate a pacientului nu permite reluarea activităţii (pacienţii care prezintă sechele post-COVID-19), se va elibera concediul medical, cu respectarea art. 14^1 alin.(1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 158 /2005, respectiv art. 10^1 și art 20 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide