</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Codul Muncii a fost modificat: recuperari zile libere de sarbatori legale

by Maria Ciudin, 06 apr 2020 Beneficii / Legislatia muncii / COVID-19
Codul Muncii a fost modificat: recuperari zile libere de sarbatori legale

Legea nr. 37/2020 pentru completarea art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii si a art. 94 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 aduce anumite completari prevederilor Codului Muncii referitoare la sarbatorile legale.

In concret, se introduce o noua dispozitie care stabileste:

“Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.”

Totodata, salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator

Asadar, in situatia in care se vor acorda zile libere de Rusalii, de Vinerea Mare si de Pasti atat pentru cultul religios legal de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor fi recuperate zilele libere suplimentare.

Totusi, zilele libere pot fi acordate doar pentru un singur cult religios. Acest beneficiu se acorda in functie de prevederile contractului individual sau colectiv de munca ori regulamentului intern al angajatorului.

Prevederile legii au intrat in vigoare astazi, 6 aprilie 2020.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide