</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru accesarea subventiei pentru zilieri conform OUG 132/2020 au fost publicate in Monitorul Oficial

Cererea si declaratia pe proprie raspundere pentru accesarea subventiei pentru zilieri conform OUG 132/2020 au fost publicate in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1341/2020 pentru aprobarea modelului cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei zilierilor in vederea solicitarii decontarii sumei prevazute de art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, care va intra in vigoare la data de 18.09.2020

Prin acest ordin se aproba modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pe care beneficiarii de lucrari le vor depune la agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala in raza carora isi desfasoara activitatea sau isi au sediul social. Modelele sunt prevazute in anexa Ordinului 1341/2020

Prin OUG 132/2020 s-a reglementat masura prin care, pentru zilierii care isi desfasoara activitatea intr-unul din domeniile afectate de intreruperea sau restrangerea activitatii ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2 se acorda de la bugetul de stat o suma reprezentand 35% din remuneratia cuvenita zilei de munca pentru o perioada de trei luni, la alegerea beneficiarul de lucrari, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.

Beneficiarii de lucrari vor plati acesti bani zilierilor, din bugetul propriu, la momentul platii contravalorii muncii zilnice, si ulterior vor deconta sumele platite prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene.

Pentru sumele acordate beneficiarilor de lucrari care utilizeaza forta de munca ziliera,cererile vor fi facute de beneficiarii de lucrari si depuse la agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala in raza carora isi desfasoara activitatea sau isi au sediul social, in luna curenta pentru plata sumelor din luna anterioara, pana la data de 5 a fiecarei luni, in format electronic sau pe platforma aici.gov.ro. Pe langa cerere va fi depusa si lista zilierilor beneficiari, care va fi verificata de agentia pentru plati si inspectie sociala, cu sprijinul inspectoratului teritorial de munca. Decontarea sumelor se va face numai pentru zilierii care se regasesc in Registrul electronic de evidenta a zilierilor.

In situatia in care cererea este depusa de catre beneficiarul de lucrari dupa data de 5 a lunii, suma aferenta lunii pentru care se solicita se deconteaza in luna urmatoare.

Suma reprezentand 35% din remuneratia cuvenita zilei de munca reprezinta venit de natura salariala pentru care se datoreaza impozit pe venit si contributie de asigurari sociale pentru care exista obligatia platii potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.

Decontarea se efectueaza in termen de cel mult 10 zile de la data depunerii cererii, in baza procedurii aprobate prin Hotararea 719/2020.

Citeste aici mai multe despre sprijinul acordat conform OUG 132/2020.

Citeste aici despre procedura de decontare si plata a sumelor prevazute de OUG 132/2020.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide