</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Biletele de valoare vor putea fi acordate si in format virtual, nu doar electronic

by Cristina Tanase , 12 apr 2024 Beneficii
Biletele de valoare vor putea fi acordate si in format virtual, nu doar electronic

În data de 11 aprilie 2024, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 338, Legea nr. 87/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum şi pentru modificarea alin. (21) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Legea nr.87/2024 va intra în vigoare după 30 de zile de la apariție, adică în data de11 mai 2024. Această lege vine să modifice Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, referitor la formatul cardurilor. Astfel “Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, după caz, cu reprezentanții salariaților, stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaților, frecvența acordării acestora și valoarea lor, acolo unde este cazul, precum și unitatea emitentăși modalitatea de acordare, respectiv prin dispozitiv fizic sau instrument virtual. La cererea salariatului, angajatorul care optează pentru emiterea biletelor de valoare exclusiv printr-un instrument virtual poate solicita oricând unității emitente și emiterea dispozitivului fizic al biletului de valoare, conform contractului încheiat cu unitatea emitentă.”

Prin Legea nr.87/2024 se aduc, totodată modificări articolulului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 110 din 24 februarie 2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legeanr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (21) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"(21)În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenul «voucher de vacanţă» va fi interpretat ca făcând referire atât la voucherul de vacanţă pe suport hârtie, cât şi la voucherul de vacanţă pe suport electronic. Prin suport electronic se înţelege orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de către beneficiarul său pentru a efectua operaţiuni de plată. Voucherul de vacanţă pe suport electronic poate fi utilizat inclusiv pentru plata online. Angajatorul stabileşte, cu respectarea dispoziţiilor alin. (24), modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă, respectiv pe suport hârtie sau pe suport electronic. La cererea salariatului, angajatorul care optează pentru emiterea voucherelor de vacanţă exclusiv printr-un instrument virtual poate solicita oricând unităţii emitente emiterea dispozitivului fizic al voucherului de vacanţă, conform contractului încheiat cu unitatea emitentă."

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide