</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Au fost publicate cererea si declaratia pe propria raspundere pentru decontarea a 41,5% din salariul angajatilor care au incheiate contracte individuale de munca pe perioada determinata, conform OUG 132/2020

Au fost publicate cererea si declaratia pe propria raspundere pentru decontarea a 41,5% din salariul angajatilor care au incheiate contracte individuale de munca pe perioada determinata, conform OUG 132/2020

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1.392 din 15 septembrie 2020 privind aprobarea modelului cererii si al documentelor prevazute la art. 4 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca.

Ordinul a fost publicat ieri, 17.09.2020 si intra in vigoare in 3 zile de la publicare (19.09.2020).

Modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei salariatilor

Au fost aprobate modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei, prevazute la art. 4 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020:

In continuare vom aminti cele mai importante prevederi ale OUG/2020 si HG 719/2020 despre aceasta masura de sprijin.

Pana la 31 decembrie 2020, dar nu mai mult de o perioada de 3 luni, la alegerea angajatorului, pentru angajatii care incheie contracte individuale de munca pe perioada determinata de pana la 3 luni, se asigura decontarea unei parti din salariul acordat acestora, suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate in aceste locuri de munca, pentru o perioada de lucru de 8 ore/zi, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut aferent perioadei lucrate.

Angajatorul va plati integral contravaloarea muncii prestate in baza contractului individual de munca pe perioada determinata, suma reprezentand procentul de 41,5%fiind decontata ulterior de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Decontarea sumei se face la cererea angajatorilor pe baza declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte indeplinirea conditiilor enumerate anterior,insotita de lista persoanelor pentru care se solicita decontarea sumei, dupa indeplinirea de catre acestia a obligatiilor declarative si de plata aferente veniturilor din salarii si asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea.

Cererea si documentele se depun la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in format letric sau in format electronic (se pot depune si pe platforma aici.gov.ro), in luna curenta pentru luna anterioara, dupa plata impozitelor si contributiilor aferente.

In vederea identificarii beneficiarilor, agentiile pentru ocuparea fortei de munca verifica, prin consultarea Registrului general de evidenta a salariatilor administrat de inspectoratele teritoriale de munca, listele in format electronic cu persoanele angajate cu contracte de munca pe perioada determinata.

Decontarea sumei de 41,5% se face in termen de 10 zile de la depunerea cererii, numai pentru angajatii care se regasesc in Registrul general de evidenta a salariatilor si dupa plata impozitelor si contributiilor aferente.

Citeste aici despre toate masurile de sprijin acordate conform OUG 132/2020

Citeste aici despre procedura de decontare si plata a sumelor prevazute de OUG 132/2020

Sursa foto:unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide