</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Agentia Nationala de Administrare Fiscala implementeaza poprirea electronica

by Maria Ciudin, 18 iul 2019 Venituri salariale / Retineri
Agentia Nationala de Administrare Fiscala implementeaza poprirea electronica

Ministrul Finantelor Publice a prezentat Guvernului aplicatia pe care bancile si Agentia Nationala de Administrare Fiscala o vor folosi sa comunice in vederea instituirii popririlor. Despre procedura popririi vezi mai multe detalii aici.

Poprirea electronica a fost introdusa in legislatia romaneasca in anul 2017 prin Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora. Cu toate acestea, comunicarea intre institutiile bancare si ANAF a continuat sa fie defectuoasa, iar masurile promise acum doi ani, precum ridicarea popririlor in termen mai scurt sau limitarea abuzurilor, nu s-au concretizat.

Pentru a remedia toate aceste deficiente, Ministrul Finantelor Publice a anuntat ca, incepand cu luna iulie 2019, aplicatia va fi functionala, iar popririle sa fie instituite doar pentru suma pe care debitorul o datoreaza si ridicarea masurii in urma stingerii obligatiilor fiscale sa se realizeze mai facil.

Obiectivele implementarii acestui sistem au fost enuntate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala inca de la introducerea acestuia acum doi ani si acestea sunt urmatoarele:

  • scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetarii masurilor de executare silita;
  • reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate – A.N.A.F. si institutiile de credit;
  • ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide