</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Update legislativ: modificari privind popririle fiscale

by Maria Ciudin, 03 feb 2020 Venituri salariale / Retineri
Update legislativ: modificari privind popririle fiscale

In Monitorul Oficial, nr. 68/31.01.2020, a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 5/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala.

In concret, Ordonanta de Guvern aduce mai multe modificari Codului de Procedura Fiscala privind materia popririlor. In continuare vom prezenta cele mai importante schimbari legislative pe care le instituie Ordonanta nr. 5/2020:

 • pe perioada suspendarii executarii silite, actele de executare efectuate anterior, precum si orice alte masuri de executare, inclusiv cele de indisponibilizare a bunurilor, veniturilor ori sumelor din conturile bancare, raman in fiinta, cu exceptia situatiilor in care suspendarea executarii silite a fost dispusa in conditiile art. 235. In acest caz, suma pentru care s-a infiintat poprirea se actualizeaza in cel mult doua zile de la data intervenirii suspendarii (art. 233 alin. 3 din Codul de Procedura Fiscala)
 • tertii popriti au obligatia sa plateasca, in termen de 3 zile lucratoare de la data infiintarii popririi sau de la data la care creanta devine exigibila, dupa caz, organului fiscal suma retinuta si cuvenita, in contul indicat de organul de executare silita (art. 236 alin. 9 lit. a din Codul de Procedura Fiscala)
 • in cazul popririlor infiintate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, bancile transmit informatii privind suma disponibila de plata, prin mijloace electronice de transmitere la distanta catre ANAF. In acest caz, bancile nu vor proceda la decontarea documentelor de plata primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, si nici nu vor accepta alte plati din conturile acestora pana la realizarea platii efective (art. 236 alin. 20 din Codul de Procedura Fiscala)
 • in cazul popririlor infiintate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, bancile efectueaza plata sumelor indisponibilizate in contul deschis la Trezoreria Operativa Centrala, cu indicarea numarului de evidenta a platii, in termenul stabilit prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice. In situatia in care numarul de evidenta a platii este completat eronat, suma se restituie bancii de catre Trezoreria Operativa (art. 236 alin. 21 din Codul de Procedura Fiscala)
 • dispozitiile privind corectarea erorilor din documentele de plata intocmite de debitori, prevazute la art. 164 din Codul de Procedura Fiscala sunt extinse si pentru erorile generate de operatorii sistemului de decontare bancara. In acest caz, indreptarea erorilor se face din oficiu de catre organul fiscal sau, dupa caz, la solicitarea bancii (art. 164 alin. 7 si 8 din Codul de Procedura Fiscala).

Prevederile Ordonantei intra in vigoare in termen de 3 zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial, respectiv pe 3 ianuarie 2020.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

 • tom sherman 08 feb 2020

  ATENTIE SUNTI NEVOIE DE IMPRUMUT PERSONAL / IMPRUMUT DE INVESTITIE / FINANTARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com

  Am oferit imprumuturi de afaceri peste 30 de miliarde de dolari catre peste 50.000 de proprietari de afaceri la fel ca tine. Folosim propria noastra tehnologie de risc desemnata pentru a va oferi imprumutul potrivit pentru afaceri, astfel incat sa va puteti dezvolta afacerea. Serviciile noastre sunt rapide si fiabile, imprumuturile sunt aprobate in termen de 24 de ore de la aplicarea cu succes. Va aflati intr-un pic de probleme cu facturile neplatite si nu stiti pe ce drum sa mergeti sau unde sa va orientati? Ce zici de gasirea unei firme de consolidare a creantelor de renume, care va poate ajuta in reducerea ratei lunare, astfel incat sa aveti optiuni de rambursare la preturi accesibile, precum si spatiu pentru a respira cand vine vorba de sfarsitul lunii, iar facturile trebuie sa fie platite? Compania financiara internationala LoansNow este raspunsul. Reduceti-va platile pentru a usura eforturile pe cheltuielile dvs. lunare. Oferim imprumuturi de la o gama minima de 10.000 USD la un maxim de 700 milioane dolari. Intermediarii / Consultantii / Brokerii sunt bineveniti sa isi aduca clientii si sunt protejati 100%. Incercati-ne si nu ne ferim de probleme financiare prin intermediul contactului telefonic: ++ 1 (860)866-4085 Email: goodnewsloancompany7@gmail.com In deplina incredere, vom lucra impreuna pentru beneficiile tuturor partilor implicate. Nu va pastrati problemele financiare pentru dvs. pentru a nu fi stapan pe datoria sau stresul financiar, motiv pentru care trebuie sa ne contactati rapid pentru o solutie la problemele dvs. financiare. Va fi o mare bucurie pentru noi cand veti fi financiar stabil prin e-mail Trimiteti-ne prin: goodnewsloancompany7@gmail.com

  Serviciile noastre includ urmatoarele de mai jos

  ______________________________________________________

  * Imprumuturi personale * Imprumuturi pentru camioane si masini * Credite pentru consolidarea datoriilor

  * Imprumuturi pentru studenti * Imprumuturi pentru case si hoteluri * Imprumuturi pentru casatorie si sarbatoare

  * Imprumuturi agricole si agricole * Imobiliare si imprumuturi pentru constructii

  * Imprumuturi de pornire a afacerilor sau imprumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de imprumuturi

  Suntem consultanti financiari care se ocupa de finantele internationale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viata industriile aflate in dificultate si ne-am intors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o retea de investitori care sunt dispusi sa ofere fonduri pentru orice persoana si organizatii pentru a incepe activitatea si operatiunile. Compania noastra a inregistrat o serie de progrese in furnizarea de servicii financiare de prima calitate clientilor nostri, in special in domeniul sindicalizarii imprumuturilor si al furnizarii de capital pentru persoane fizice si companii. Oferim imprumuturi pentru sectorul public si individual care au nevoie de asistenta financiara cu o dobanda scazuta de 2%. Credit acceptabil, Termenii si conditiile sunt foarte simpli si atenti, suntem un grup de profesionisti cu imprumut energetic si cu experienta, cu cunostinte minutioase ale pietelor financiare, ne angajam sa oferim clientilor si furnizorilor noastre forme simple si competitive de solutii financiare pentru toti utilizatori de afaceri. Cred ca s-ar putea sa va intereseze sa initiati o afacere noua care are nevoie de finantare sau sa extinda sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii nostri sunt, de asemenea, interesati de finantare / parteneriat si gata sa investeasca o suma mare in comerciantii care sunt gata sa dovedeasca expertiza lor in noua industrie, cu compania noastra de imprumuturi de incredere si alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit si multe altele. Nu veti regreta nimic in aceasta tranzactie de imprumut, deoarece va voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obtinerea unui imprumut de la aceasta companie este 100% asigurat si garantat contactul prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com

  Salutari

  Goodnewsloancompany

  Contact telefonic: +1 (860)866-4085

  E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide