</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Acordarea concediilor medicale persoanelor din comunitatile aflate in carantina

by Maria Ciudin , 15 iun 2020 Concedii / COVID-19
Acordarea concediilor medicale persoanelor din comunitatile aflate in carantina

Legislatia asigurarilor sociale de sanatate a fost completata recent prin adoptarea Ordinului nr. 1074/724/2020 pentru completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 15/2018/1.311/2017.

Astfel, Ordinul nr. 1074/2020 modifica Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 prin adaugarea Capitolului VI: Dispozitii specifice privind certificatele de concediu medical care se acorda persoanelor asigurate pentru care s-a instituit masura de carantina asupra unei comunitati in vederea prevenirii raspandirii infectiei cu COVID-19

Pentru persoanele asigurate carantinate intr-o comunitate, in perioada starii de urgenta, certificatele de concediu medical se pot acorda si la o data ulterioara, dar nu mai tarziu de 45 de zile calendaristice de la data incetarii perioadei starii de urgenta.

Pentru persoanele asigurate carantinate intr-o comunitate, in alta perioada decat starea de urgenta, certificatele de concediu medical se pot acorda si la o data ulterioara, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii perioadei de carantina.

Pentru persoanele aflate in situatiile mentionate mai sus, certificatele de concediu medical se elibereaza de catre medicii de familie pentru toata perioada in care au fost carantinate, cu respectarea prevederilor art. 8 alin. (2) din Ordinul ministrului sanatatii nr. 414/2020 privind instituirea masurii de carantina pentru persoanele aflate in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectia cu COVID-19 si stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 8 alin. (2) din Ordinul nr. 414/2020 prevede faptul ca persoanele carantinate in comunitate beneficiaza de concedii si indemnizatii pentru carantina, in conditiile legii, pentru toata perioada in care au fost carantinate. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de carantina vor completa si vor transmite doar medicului de familie, pe suport hartie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, o declaratie pe propria raspundere, al carei model este prevazut in anexa nr. 6 care face parte integranta din ordinul mentionat.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide