</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

A fost promulgata Legea nr.197/2021 care modifica Legea pensiilor

A fost promulgata Legea nr.197/2021 care modifica Legea pensiilor

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 712/19.07.2021, a fost publicată Legea nr.197/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Prin adoptarea Legii nr. 197/2021 se reduce vârsta de pensionare pentru personalul care a lucrat în unitățile de producție a energiei electrice și termice.

Art.1- Legea nr.263/2021 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

  1. La articolul 30 alineatul (1) după litera h) se introduce o nouă litera i) cu următorul cuprins:

“i) activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe baza de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui.”

  1. La articolul 56 alineatul (1), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:

“d) 25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art.30 alin. (1) lit. h) și i) pentru reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.”

  1. La articolul 56 alineatul (3), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:d) 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțîn 30 de ani în locurile de muncă prevăzute la art.30 alin (1) lit. h) și i).”
  2. La articolul 56^2, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 56^2.-(1) Prin excepție de la prevederile art. 55 alin (1) lit.b), persoanele care au desfășurat activități dintre cele prevăzute la art.30 alin.(1) litera g) și i) beneficiază de pensie pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțîn 25 de ani realizat în aceste activități.”

Prezența lege intră în vigoare în 30 de zile de la dată publicării ei în Monitorul Oficial, Partea I, respectiv la data de 18 august 2021.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide