</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Voucherele de vacanta – o optiune buna pentru pachetul de beneficii?

Voucherele de vacanta – o optiune buna pentru pachetul de beneficii?

Modelele actuale de business sunt in continua schimbare si adaptarea la ceea se intampla in acest moment in piata este esentiala pentru a avea succes. Noile generatii de salariati instituie noi reguli la locul de munca si pentru a retine si motiva acesti salariati, angajatorii trebuie sa devina din ce in ce mai creativi in privinta beneficiile pe care le acorda. Printre cele mai apreciate beneficii in randul salariatilor sunt flexibilitatea privind programul de lucru, teambuilding-uri, spatii de relaxare, vacante.

Cum se poate acorda o vacanta cu costuri cat mai mici pentru angajator? Avantajul in cazul vacantelor este ca exista o forma de acordare pentru aceasta destinatie, care are facilitati fiscale, si anume voucherele de vacanta.

Pentru voucherele de vacanta nu se datoreaza contributii sociale, ci doar impozit. Suma care se poate acorda pentru vacante sub forma voucherelor este echivalentul a 6 salarii minime brute pe tara garantate in plata intr-un an. In a doua jumatate a anului 2016 salariul minim este 1.250 lei, acest lucru insemnand ca valoarea voucherelor de vacanta ce se pot acorda este in acest moment de 7.500 lei.

Prime de vacanta

In cazul primelor, contributiile si impozitul datorate reprezinta intre 75% raportat la valoarea neta a primei (42,57% contributiile individuale si impozitul si 32,43% contributiile datorate de angajator). Pentru o vacanta in valoare de 7.500 lei, costul taxelor aferente este de 5.625 lei, costul total al angajatorului fiind de 13.125 lei.

Vouchere de vacanta

Pentru voucherele de vacanta, o forma de avantaj in natura, impozitul datorat se va retine din salariul net. Pentru a nu afecta salariul net, se va acorda o prima care sa acopere impozitul pentru valoarea voucherelor. Astfel, in plus fata de valoarea neta a beneficiului, costul angajatorului va fi de 28% raportat la valoarea neta a beneficiului (16% impozitul aferent voucherelor si 12% prima pentru a nu afecta netul si taxele aferente primei).

Pentru vouchere de vacanta in valoare de 7.500 lei se vor datora taxe in valoare de 2.100 lei, costul total al angajatorului in acest caz fiind de 9.600 lei.

Diferenta intre cele doua forme de acordare a unei vacante ca beneficiu este de 47% raportat la valoarea neta a beneficiului. Daca intr-o companie veti acorda acest beneficiu unui numar de doar 10 salariati, economia optand pentru vouchere versus bonus este de aproximativ 8000 euro.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide