</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valoarea tichetului de cresa s-ar putea majora incepand cu octombrie 2019

by Maria Ciudin, 03 sept 2019 Beneficii / Legislatia muncii
Valoarea tichetului de cresa s-ar putea majora incepand cu octombrie 2019

Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale a fost publicat, pe 2 septembrie, un Proiect de Ordin prin care se stabileste majorarea sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa.

Potrivit Legii nr. 165/2018 privind biletele de valoare, tichetele de cresa sunt bilete de valoare care se acorda, lunar, angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul si se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare, pe baza livretului de familie.

In prezent, valoarea unui tichet de cresa nu poate depasi suma de 450 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa, conform Legii nr. 165/2018. Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii si cu stimulentul de insertie care se acorda la reluarea activitatii, dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului.

Proiectul de Ordin prevede ca incepand cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa este de 460 lei. Totodata, valoarea nominala mentionata se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020.

Reamintim ca acesta este un proiect de act normativ si nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, este necesar sa fie aprobat de Ministerul Finantelor Publice, de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si publicat in Monitorul Oficial.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide