</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate se prelungeste

by Maria Ciudin , 29 iun 2020 Beneficii / COVID-19
Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate se prelungeste

Valabilitatea cardurilor nationale de sanatate care urmeaza sa expire anul acesta si anul viitor se va prelungi cu inca 5 ani, dupa cum se arata in Hotararea nr. 483/2020 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX "Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 900/2012.

Astfel, Hotararea nr. 483/2020 prevede ca faptul ca Incepand cu luna iulie 2020 se genereaza si se rescriu noi certificate pentru cardurile nationale emise pana la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri nationale este de 7 ani de la data rescrierii certificatului.

Cardul national de asigurari sociale de sanatate se emite de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, individual, pentru fiecare asigurat cu varsta de peste 18 ani. Procesul de personalizare a cardurilor nationale de asigurari de sanatate a inceput in luna iulie a anului 2013. Pana in momentul adoptarii acestei hotarari cardurile de sanatate aveau o valabilitate de sapte ani de la data emiterii. In acest context, cardurile nationale de sanatate ale romanilor expira anul acesta si anul viitor.

Rescrierea cardurilor de sanatate se va face automat, atunci cand titularul cardului va merge la medic. Astfel, sistemul va detecta automat cardul expirat si va inlocui data expirarii.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide