</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Update legislativ: Modificari importante privind concediile medicale

Update legislativ: Modificari importante privind concediile medicale

Dorim sa va reamintim ca incepand cu data de 1 iulie 2018 stagiul minim de asigurare necesar acordarii certificatelor de concediu medical se modifica de la o luna la 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, exceptie facand concediile medicale pentru care nu este necesar stagiul (de ex. urgentele medico-chirurgicale, etc.). Se revine astfel la prevederile Ordonantei de urgenta 99/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate referitoare la stagiul de cotizare minim necesar. Prin urmare, pentru concediile medicale acordate ca si concediu “initial” din data de 1 iulie, stagiul necesar solicitat de medicul emitator precum si de platitorul indemnizatiilor va fi de 6 luni anterioare.

Mai mult, tot incepand cu 1 iulie 2018, se revine la prevederile Ordonantei de urgenta 3/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare referitoare la baza de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate pentru persoanele fizice care beneficiaza de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate. Astfel, baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale este suma reprezentand indemnizatia de asigurari sociale de sanatate de care beneficiaza conform prevederilor legale, iar contributia de asigurari sociale se suporta la nivelul cotei de 25% si se retine din indemnizatia de asigurari sociale de sanatate. Formula de calcul a contributiei de asigurari sociale aplicabila pana la luna iunie 2018 inclusiv, se va mai utiliza doar in cazul certificatelor de concediu medical acordate in continuarea concediilor medicale initiale acordate oricand in perioada anterioara datei de 1 iulie 2018.

Exceptie fac doar certificatele de concediu medical acordate pentru maternitate, ingrijire copil bolnav si risc maternal pentru care formula de calcul a contributiei de asigurari sociale se mentine pana la data de 30 septembrie 2018, precum si pe intreaga perioada cuprinsa in certificatele de concediu medical acordate in continuarea concediilor medicale initiale acordate oricand in perioada anterioara datei de 1 octombrie 2018.

Avand in vedere cele de mai sus, desi autoritatile au amanat intrarea in vigoare a prevederilor ordonantelor cu 6 luni, acestea vor avea un impact semnificativ incepand cu luna iulie 2018 prin reducerea veniturilor nete reprezentand indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, precum si prin imposibilitatea beneficierii de concediu medical in cazul stagiului de cotizare mai mic de 6 luni.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

 • greenwood GRACE 02 ian 2019

  Viata fara probleme nu are probleme fara solutii. Sunt cu adevarat multumit de acest serviciu al acestei vrajitoare puternice. Dr.JUNGUNU, daca treceti printr-un fel de atac spiritual sau suferinta sau doriti sa va recuperati fostul sot sau sotie? Dr.JUNGUNU THE GREAT este un medic traditional pe baza de plante si spirituale care va poate ajuta. (drjungunusolutionspell@gmail.com) * Daca vrei un copil.

  * Ajutati-i pe oameni sa scape din inchisoare

  * Vrajile rau ochi

  * Daca iti place sa fii sirena

    * Daca aveti nevoie de ajutor financiar.

  * Charm sa te iubesc.

  * Ajuta la vindecarea cancerului

  * PROPHECY CHARM, Contactati-l oriunde in lume prin EMAIL: drjungunusolutionspell@gmail.com. Este cel mai bun pitcher al lumii.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide