</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Update legislativ: Clasificarea ocupatiilor din Romania a fost modificata

by Mihaela Colesnic, 09 iul 2018 Legislatia muncii / Administrare de personal
Update legislativ: Clasificarea ocupatiilor din Romania a fost modificata

Grupa majora 9 din Clasificarea ocupatiilor din Romania se redenumeste “Ocupatii elementare”, fata de “Muncitori necalificati”, cum era denumita pana in prezent, conform noilor prevederi legislative intrate in vigoare incepand cu 5 iulie 2018. Ordinul 1535/342/2018 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere) a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 566/05.07.2018, denumit in continuare "Ordinul".

Conform prevederilor Ordinului, se modifica si definitia acestora precizandu-se astfel ca in cadrul acestei grupe“se executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupatiilor din aceasta grupa majora necesita competente si abilitati aferente primului nivel de educatie, respectiv invatamantul primar.”

Ordinul poate fi consultat gratuit aici in termen de 10 zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide