</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Sunt pensionar si am contract de colaborare cu o companie de asigurari (PFI)

PFA 22 mar 2021
Cat platesc impozit,pensionar fiind platesc cass si cas ?Deduceri la benzina pe care o folosesc la autoturismul meu cu contract de comodat si tel. mobil
 • Calculator Venituri 24 mar 2021

  Buna ziua,

  Conform art. 150 alin. 1 din Codul Fiscal,  persoanele fizice asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale, care nu au obligatia asigurarii in sistemul public de pensii potrivit legii, precum si persoanele care au calitatea de pensionari nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile din acitivitati independente.

  Totusi, pentru veniturile din din activitati independente, veti datora impozit pe venit in cota de 10% si contributia de asigurari sociale de sanatate, in cota de 10% (doar daca depasiti valoarea a 12 salarii minimebrute), aplicate la venitul net, calculat prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor deductibile (aici pot intra si benzina folosita in scopul desfasurarii activitatii, precum si convorbirile telefonice efectuate in scopul desfasurarii activitatii).

  Pentru suport in completarea declaratiei unice,va rugam sa consultati unul din pachetele puse la dispozitie de catre noi:

  https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

   

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide