</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Raluca

Venituri salariale 26 mar 2021
In cazul contractului de cesiune drepturi de autor, in afara de impozitul pe venit de 10% ce se mai datoreaza, in ce procent? Exista un plafon de venituri sub care nu se datoreaza contributia la sanatate sau pensii? Multumesc!
 • Calculator Venituri 14 apr 2021

  Bunaziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt supuse urmatoarelor taxe:

  ·      Impozit pe venit in cota de 10% din venitul net calculat ca si diferenta dintre venitul brut si cota forfetara de cheltuieli

  ·      Daca venitul net este egal sau depaseste pragul de 12 salarii minime brute pe tara in vigoare, atunci se va datora si contributia de asigurari sociale (25%) si contributia de asigurari sociale de sanatate (10%)

  ·      Ca si exceptie, daca sunteti si salariat si obtineti si venituri din drepturi de proprietate intelectuala, atunci nu datorati contributiile sociale pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala.

  Sumele obtinute se vor declara fie de platitorii de venituri, prin retinere la sursa, fie de beneficiarii sumelor, prin declaratia unica.

  Dacaaveti nevoie de informatii suplimentare, puteti consulta calculatorul dedicat sumelor din drepturi de proprietate intelectuala : https://www.calculatorvenituri.ro/#drepturideautor sau, in situatia in care doriti declararea sumelor prin declaratia unica si aveti nevoie de suport, puteti achizitiona unul din pachetele noastre:

  https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide