</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Prelungirea decontarii indemnizatiei pentru reducerea timpului de munca si a sumei reprezentand 35% din remuneratia zilierilor. Conditiile prelungirii indemnizatiei pentru profesionisti

by Alina Chirila , 21 dec 2020 COVID-19
Prelungirea decontarii indemnizatiei pentru reducerea timpului de munca si a sumei reprezentand 35% din remuneratia zilierilor. Conditiile prelungirii indemnizatiei pentru profesionisti

Hotararea nr. 1046/2020 privind completarea Hotararii Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1199 din 09 decembrie 2020.

Actul normativ completeaza Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernuluinr. 132/2020cu un nou articol.

Se aduc astfel urmatoarele noutati:

- Indemnizatia pentru reducerea timpului de munca conform OUG 132/2020 se deconteaza din bugetul asigurarilor pentru somaj la cererea angajatorilor pana la data de 30 iunie 2021.

Citeste aici si care sunt noutatile aduse de Ordonanta de urgenta nr. 211/2020 masurii privind timpul redus de munca.

Citeste aici care sunt modificarile aduse de Legea nr. 282/2020 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020.

- Suma reprezentand 35% din remuneratia cuvenita zilierilor decontata conform art. 4alin. (1)din ordonanta de urgenta 132/2020 beneficiarilor de lucrari se prelungeste pana la data de 30 iunie 2021.

- indemnizatia lunara de 41,5% din castigul salarial mediu brut acordata profesionistilor, reglementata de art. 3 alin. (1) din Ordonanta de urgenta 132/2020, in perioada 1 ianuarie 2021-30 iunie 2021, se aplica acelor profesionisti care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XValin. (1)din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legeanr. 59/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide