</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot primi venituri ca drept de autor sau din proprietate intelectuala fara contract de cesiune a drepturilor de autor?

Drepturi de autor 27 iul 2020
Am scris o carte pe care intentionez sa o comercializez direct in forma PDF printr-o platforma online care nu este o editura.
In conditiile in care eu sunt autorul cartii, pot considera veniturile din vanzarea ei fara contract ca fiind venituri din drepturi de autor sau de proprietate intelectuala?
 • Ioana Vlad 03 aug 2020

  Buna ziua,

  Potrivit art. 70 din Codul Fiscal, veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala provin din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor, inclusiv din crearea unor lucrari de arta monumentala, brevete de inventie, desene si modele, marci si indicatii geografice, topografii pentru produse semiconductoare si altele asemenea.

  Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt considerate ca fiind obtinute din Romania, numai daca sunt primite de la un platitor de venit din Romania sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia stabilit in Romania.

  Prin urmare, legislatia fiscala nu impune incheierea unui contract de cesiune a drepturilor de autor pentru a le considera venituri din drepturi de proprietate intelectuala.

  Pentru aceste venituri se datoreaza impozit in cota de 10% si contributii sociale obligatorii, pe care contribuabilul are obligatia de a declara si plati prin intermediul Declaratiei Unice. Pentru asistenta in ceea ce priveste completarea Declaratiei Unice, puteti consulta ofertele noastre aici: https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide