</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

O noua categorie de venituri scutite de la impozitul pe venit pentru veniturile din salarii si asimialte salariilor

by Alina Chirila , 10 nov 2020 Venituri salariale / PFA
O noua categorie de venituri scutite de la impozitul pe venit pentru veniturile din salarii si asimialte salariilor

In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 239/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Aceasta introduce o noua categorie de venituri scutite de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii si asimialte salariilor si o noua categorie de cheltuieli deductibile ce se scad din venitul brut pentru a determina venitul net anual din activitati independente.

  • Se modifica astfel articolul 76 alineatul (4) din Codul Fiscal prin adaugarea unei noi litere.

Astfel, nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:sumele platite de angajator pentru educatia timpurie* a copiilor angajatilor;

*Educatia timpurie cuprinde, conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, nivelul de invatamant antepreșcolar (0-3 ani) și invatamantul prescolar (3-6 ani), format din grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare;

  • Se modifica articolul 68, alineatul (41) din Codul Fiscal si astfel:

Sunt cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate pentru organizarea si desfasurarea invatamantului profesional si tehnic si invatamantului dual preuniversitar si universitar, in conformitate cu reglementarile legale din domeniul educatiei nationale, cu exceptia cheltuielilor cu amortizarea care sunt deductibile potrivit prevederilor alin. (4) lit. d) din Codul Fiscal.

Sursa foto:unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide