</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Noul formular 112 va trebui utilizat de angajatori pentru declararea obligatiilor fiscale ale lunii aprilie 2019

by Mihaela Colesnic, 24 mai 2019 Venituri salariale
Noul formular 112 va trebui utilizat de angajatori pentru declararea obligatiilor fiscale ale lunii aprilie 2019

Joi, 23 mai 2019 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 404 Ordinul 2165/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.

Noul formular se aliniaza la modificarile Codului Fiscal privind tratamentul fiscal aplicat remuneratiilor zilierilor, precum si a indemnizatiilor primite in baza contractelor de internship. Astfel, se modifica anexa nr 4 - Nomenclatorul “Tip asigurat” pentru urmatoarele categorii:

  • persoane fizice care desfasoara activitati cu caracter ocazional (zilieri), conform Legii 52/2011, pentru care se vor declara contributia de asigurari sociale si impozitul pe venit, aplicabil incepand cu luna mai 2019
  • persoanele fizice care presteaza o activitate specifica, in baza unui contract de internship, pentru care se vor datora contributii sociale (atat cele suportate de angajat, precum si contributia asiguratorie de munca) si impozit pe venit

Mai mult, au fost modificate si sectiunile referitoare la distribuirea unor cote din impozitul pe venit pentru acordarea burselor private sau a sustinerii entitatilor nonprofit/unitatilor de cult.

Formularul nou poate fi descarcat aici.

Reamintim ca in 19 aprilie a fost modificat tratamentul fiscal aplicat remuneratiilor primite de zilieri, precum si domeniile in care se pot folosi zilieri. Vezi mai multe detalii aici!

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide