</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice nu se impoziteaza

Indemnizatia pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice nu se impoziteaza

În Ordonanța nr.16/2022, ce a fost publicată în data de 15 iulie în Monitorul Oficial, este inclusă șiindemnizația acordată salariaților ce îngrijesc pacienți cu afecțiuni oncologice în rândul indemnizațiilor care sunt venit neimpozabil și care nu se includ în baza de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS), pe lângă indemnizația de risc maternal, maternitate, creșterea copilului și îngrijirea copilului bolnav. Pentru aceste indemnizații se datorează, însă ,contribuția de asigurări sociale(CAS).

Concediul medical pentru îngrijirea bolnavilor de cancer a fost introdus prin Legea nr.24/2022și a intrat în vigoaredupă două lunide la apariție, adică din16 aprilie 2022.

Concediul medical pentru îngrijirea bolnavilor de cancer poate avea odurată maximă de 45 de zile calendaristice pe an, pentru un pacient.

Indemnizația brută lunară aferentă concediului este de 85%din media veniturilor brute lunare din ultimele șase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Aceasta este suportată de stat.

Pentru acest tip de concediu medical nu era stabilit un regim fiscal, astfel că din data de 18 iulie 2022, la 3 zile după publicarea OG 16/2022 în Monitorul Oficial a intrat în vigoare prevederea conform căreia această indemnizație este neimpozabilă.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide