</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Decontarea cheltuielilor cu gradinita a fost suspendata pana la 31.12.2021

Decontarea cheltuielilor cu gradinita a fost suspendata pana la 31.12.2021

In Monitorul Oficial nr. 315/29.03.2021 a fost publicata Ordonanta de Urgenta a AGuvernului nr. 19/2021 privind unele masuri fiscale, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul fiscal.

Printre modificările adoptate prin această ordonanță amintim suspendarea aplicării, începând cu data de 01.04.2021 și până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv, a prevederilor art. 25 alin. (4) lit. ,i1) și i2) , art. 76 alin. (4) lit. x) și art. 142 lit. z) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Prevederile referitoare la art. 76 alin. (4) lit. x) şi art. 142 lit. z) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică începând cu veniturile aferente lunii aprilie 2021.

Prevederile a căror aplicabilitate a fost suspendată prin acest act normativ fuseseră introduse în Codul Fiscal prin Legea 239/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și introduceau o nouă categorie de venituri scutite de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor și o nouă categorie de cheltuieli deductibile ce se scadeau din venitul brut pentru a determina venitul net anual din activități independente, respectiv categoria sumelor plătite de angajator pentru educația timpurie a copiilor angajaților.

Mai multe infomatii despre acest subiect puteti gasi aici

Potrivit explicațiilor oferite de legiuitor măsura suspendării a avut în vedere necesitatea revizuirii măsurii privind stabilirea unui stimulent fiscal pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie, având în vedere, pe de o parte, numeroasele controverse apărute în procesul de aplicare, rezultând blocaje în punerea în practică a dispoziţiilor întrucât insuficienţa actualei reglementări nu permitea identificarea modalităţii de aplicare, şi, pe de altă parte, faptul că menţinerea actualei reguli influenţeaza în mod semnificativ veniturile bugetare, în contextul în care la momentul adoptării nu s-a indicat sursa de finanţare a acestei facilităţi fiscale, pe valoarea adăugată şi accizelor şi nici cu cele naţionale din domeniul impozitului pe salarii, precum și faptul că reglementarea actuală privind facilitatea fiscală pentru cheltuielile cu educaţia timpurie nu corespundea cu normele comunitare adoptate în domeniul taxei

Conform prevederilor noului act normativ pe perioada suspendării prevăzută la alin. (1), cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a creşelor şi grădiniţelor aflate în administrarea contribuabililor sunt considerate cheltuieli cu deductibilitate limitată de natura celor prevăzute la art. 25 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi intră sub incidenţa limitei stabilite pentru acestea, de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide