</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Controale ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale

by Maria Ciudin , 07 aug 2019 Venituri salariale / Venituri independente
Controale ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicat un document prin care aceasta anunta o ampla campanie de control in vederea combaterii evaziunii fiscale si cresterea conformarii la declarare a obligatiilor fiscale.

Controalele au inceput la 1 august, se vor desfasura pana la finalul anului, si vizeaza peste 150.000 de firme din zona Bucuresti-Ilfov. Domeniile de interes, fara insa a se limita la acestea, sunt alimentatia publica, comert, transport si constructii. Scopul actiunilor de control este, printre altele, combaterea muncii “la negru”, iar pentru buna desfasurare a campaniei efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca, prin aceste controale, contribuabililor li se ofera posibilitatea de a-si corecta declaratiile si de a se conforma la plata obligatiilor, in caz contrar se vor demara inspectii suplimentare.

Totodata, inspectorii antifrauda vor verifica modul in care contribuabilii s-au conformat obligatiei legale privind dotarea si utilizarea caselor de marcat cu jurnal electronic. ANAF precizeaza ca masura este necesara, intrucat aceasta neconformare a operatorilor economici nu ar avea la baza motive obiective, iar obligativitatea dotarii cu case de marcat cu jurnal electronic a facut obiectul unor ample campanii de informare efectuate de Ministerul Finantelor Publice si de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

In plus, ANAF pune in vedere faptul ca Ministerul Finantelor Publice a initiat o propunere legislativa privind eliminarea contraventiei referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege si de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic. Proiectul de lege se afla pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice si trebuie aprobat si publicat in Monitorul Oficial pentru a deveni aplicabil.

Astfel, prin aceste actiuni de control se pune accent pe preventie si pe indrumarea contribuabilului, iar daca erorile sunt remediate in timp util, acest lucru va determina plata unor obligatii fiscale accesorii mai mici. ANAF reaminteste contribuabililor care se afla in situatii financiare dificile, generate de lipsa disponibilitatilor banesti, ca au posibilitatea de a solicita organului fiscal esalonarea la plata a obligatiilor fiscale.

Propunerile si sugestiile contribuabililor cu privire la actiunea de verificare la care au fost parte pot fi trimite la adresa presa@anaf.ro, astfel incat conducerea institutiei sa aiba in vedere problemele cu care acestia s-au confruntat pe parcursul controlului.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide