</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Codul Fiscal a fost modificat: noi scutiri de la plata impozitului pe venit

by Maria Ciudin , 07 iul 2020 Beneficii / COVID-19
Codul Fiscal a fost modificat: noi scutiri de la plata impozitului pe venit

In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 104/2020 pentru completarea art. 60 pct. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Prin acest act normativ se completeaza dispozitiile Codului Fiscal in ceea ce priveste scutirile de la plata impozitului pe venit pentru persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

Astfel, prin modificarea adusa de Legea nr. 104/2020 sunt scutite de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat pentru veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlul de mostenire, prevazute la art. 111, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

Prin urmare, aceste categorii de persoane nu datoreaza impozit pe venit pentru veniturile care rezulta din transmiterea cu titlu de mostenire a dreptului de proprietate si a dezmembramintelor (uz, uzufruct, abitatie, servitute, superficie), indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

Legea nr. 104/2020 urmeaza sa intre in vigoare in 3 zile de la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial, respectiv 9 iulie 2020.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide