</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cheltuieli deductibile PFA

PFA 24 iun 2020
Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cheltuielile facute in scopul desfasurarii activitatii unui PFA care apar pe extrasul de cont ,dar care nu sunt insotite de documente justificative :factura,bon fiscal,pot fi inregistrate ca si cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe venit?
Multum
  • Rares Popescu 26 iun 2020

    Buna ziua,

    Codul Fiscal prevede, in art. 68 alin. (1), faptul ca venitul net din activitati independente care se determina in sistem real se calculeaza ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri.

    In cazul in care veniturile obtinute pe parcursul unui an depasesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie se datoreaza contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, in cota de 25%, este reprezentata de venitul ales de contribuabil, care nu poate fi mai mic decat nivelul a 12 salarii minime pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate, in cota de 10%, o reprezinta plafonul de 12 salarii minime brute pe economie.

    In ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor efectuate in calitate de persoana fizica autorizata va recomand acest articol care contine atat lista acestor tipuri de cheltuieli, cat si procedura aferenta: https://www.calculatorvenituri.ro/cheltuielile-deductibile-si-nedeductibile-pentru-pfa--cum-se-calculeaza-si-cum-pot-poti-beneficia-d

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide