</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Activitatea angajatorilor care nu respecta masurile de prevenire si combatere a raspandirii COVID-19 ar putea fi suspendata conform propunerii CNSU

by Alina Chirila , 04 feb 2021 COVID-19
Activitatea angajatorilor care nu respecta masurile de prevenire si combatere a raspandirii COVID-19 ar putea fi suspendata conform propunerii CNSU

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a propus ieri, 3 februarie 2021, prin Hotararea nr. 5 din 03.02.2021, elaborarea unui act normativ prin care sa fie instituita masura complementara a suspendarii activitatii, pe o perioada determinata, pentru operatorii economici care nu respecta masurile de prevenire si combatere a raspandirii COVID-19.

Astfel, firmele care nu respecta regulile stabilite in contextul pandemiei de COVID-19 ar putea fi sanctionate nu numai cu amenda, ci si cu suspendarea temporara a activitatii.

Aceasta propunere nu produce inca efecte juridice. Masura suspendarii activitatii ar putea fi aplicabila in aceste conditii doar daca va fi adoptata printr-un act normativ si va fi publicata in Monitorul oficial.

Citeste aici mai multe despre obligatia purtarii mastii la locul de munca si despre triajul epidemiologic la sediul angajatorului.

Citeste aici mai multe despre obligatia angajatorilor de a dispune munca la domiciliu sau in regim de telemunca, iar acolo unde nu este posibil, sa decaleze programul de lucru daca au peste 50 de angajati.

Sursa foto:Pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide