</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Zilele de concediu de odihna se platesc?

Venituri salariale 19 nov 2020
se platesc zilele de concediu pe care ti le iei, daca intr-o luna iti iei cateva zile de concediu,primesti bani si pe acele zile fiindca pe luna octombrie cineva a avut 1 zi de concediu si a luat cu aproape 300 de lei in plus iar pe luna octombrie a avut 4 zile si a luat salariu normal nimic in plus
 • Andreea Ionescu 27 nov 2020

  Buna seara, 

  In perioada in care se afla in concediu de odihna, angajatii nu primesc salariu, ci sunt remunerati prin indemnizatie de concediu.Indemnizatia de concediu de care beneficiaza, potrivit Codului Muncii, orice angajat din Romania „nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca“ .

  Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care angajatul a solicitat concediul, multiplicata cu zilele de concediu.

  La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca şi cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

  Astfel,  din calculul mediei zilnice din ultimele 3 luni poate rezulta  o indemnizatie mai mica decat suma reprezentand drepturile salariale ce s-ar cuveni in mod normal pentru zilele in care salariatul isi ia concediu (se poate intampla asta daca angajatul a fost in ultimele 3 luni in concediu fara plata,  daca intre timp s-a bucurat de o marire salariala, ori datorita unor bonusuri care nu au caracter de regularitate) . In acest caz se acorda o indemnizatie egala cu remuneratia de care ar beneficia in mod normal.

   

  Indemnizaţia de concediu de odihna se plateşte de catre angajator cu cel puţin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide