</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Venituri din doua contracte individuale de munca & angajatori diferiti

Venituri salariale 06 sept 2020
Buna ziua!
Nu este detaliat nicaieri daca Mamei i se va calcula indemnizatia tinanadu-se cont de veniturile cumulate obtinute din doua ctr de munca incheiate cu doi angajatori diferiti. Atata timp cat nu depaseste plafonul maxim si ambele salarii sunt obtinute in ultimele 12 luni anterior nasterii
 • Ionut Filip 08 sept 2020

  Buna ziua,

  Conformart. 2 alin 1 si alin 2 OUG 111/2010: Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 lunivenituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

  Cuantumul indemnizaţiei lunare prevazute la alin. (1) este de 85% din media veniturilorn ete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţa, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depaşi valoarea de 8.500 lei.

  Astfel, avand in vedere ca OUG se refera la media veniturilor nete, intelegem caacestea se insumeaza, fie ca sunt obtinute dintr-un contract de munca, din mai multe contracte de munca sau combinate, din contracte de munca si alte activitati independente supuse impozitului pe venit.

  Dacaar fi trebuit ca mama sa aleaga o singura sursa de venit, legea ar fi prevazut expres acest lucru. Conditia este insa de a realiza venituri impozabile, iar nu de a avea incheiat un contract de munca. 

 • Anca Maria 24 sept 2020

  Buna seara, Domnule Filip,

  Va multumesc mult pt raspunsul oferit. Indraznesc inca o intrebare: se solicita cumva un minim de vechime pt venitul nr 2, impozabil? Se accepta chiar daca acest venit apare cu doar 4-5 luni inainte de nasterea copilului? Numai bine! 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide