</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Venit in mana Covid 19

Venituri salariale 18 feb 2021
Buna ziua,cat incaseaza in mana un salariat pentru 12 zile concediu medical Covid?
 • Andreea Ionescu 22 feb 2021

  Buna ziua,

   Cuantumul indemnizatiilor pentru carantina sau izolare reprezinta 100% din baza de calcul, conform OUG 158/2005.

  Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Indemnizatia de concediu medical este supusa impozitului (10%), contributiei de asigurari sociale (CAS=25%), dar este scutita de la plata contirbutiei de asigurari sociale de sanatate (CASS=10%)

  Asadar:

  • se vor insuma veniturile brute obtinute in ultimele 6 luni
  • suma rezultata se va imparti la numarul total de zile lucratoare din aceste ultime 6 luni
  • ulterior, aceasta suma se va inmulti cu numarul de zile lucratoare  in care se acorda concediul (12)  si cu cota de 100%
  • din aceasta indemnizatie se retine contributia de asigurari sociale in cota de 25%, si impozitul de 10%  conform prevederilor Codului Fiscal.

  Concediul medicalpentru carantina si izolare se acorda insa fara conditia stagiului minim de cotizare. Asadar, chiar daca nu indepliniti cele 6 luni de cotizare, veti veneficia de indemnizatia de concediu medical. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide