</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valoare salariu concediu medical

Venituri salariale 12 ian 2021
Buna ziua,
Doresc cateva informatii. In data de 4 Decembrie m am intors din ccc, insa din 7-21 Decembrie , am beneficiat de medical, pentru covid.
Ma puteti ajuta va rog, cu modalitatea de calcul pentru salariul din Ianuarie?
Multumesc!
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Conform OUG 158/2005,cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru carantina sau izolare reprezinta 100% din baza de calcul si se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, potrivit art. 20 alin (7) din Legea nr. 136/2020.

  Asadar, pentru concediul medical de carantina sau izolare veti beneficia de indemnizatie de concediu medical.

  Cuantumul indemnizatiei de concediu medical se calculeaza prin aplicarea cotei de 100% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical.

  Perioada concediului pentru cresterea copilului reprezinta perioada asimialta stagiului de cotizare, iar indemnizatiile primite se vor lua in considerare la stabilirea bazei de calcul.

  Astfel, modul de calcul este urmatorul:

  - se vor insuma veniturile brute obtinute in ultimele 6 luni (indemnizatiile aferente concediului pentru cresterea copilului)

  - suma rezultata se va imparti la numarul total de zile lucratoare din aceste ultimele 6 luni

  - ulterior, aceasta suma se va inmulti cu numarul de zile lucratoare din concediul medical si cu cota de 100%

  - din aceasta  indemnizatie se retine contributia de asigurari sociale in cota de 25%, conform prevederilor Codului Fiscal si impozitul in cota de 10%.

  Pentru zilele in care ati prestat munca se va calcula salariul aferent orelor lucrate: (Salariu de incadrare/ore lucratoare din luna ) * nr. ore lucrate. Din aceasta indemnizatie bruta se retin CAS , CASS si Impozit. Puteti introduce indemnizatia bruta in calculatorul nostru https://www.calculatorvenituri.ro/veniturisalarii pentru a stabili valoarea neta a salariului aferent orelor lucrate. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide