</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Va rog sa imi clarificati modul de calcul al bazei contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale. Multumesc!

Venituri salariale 13 ian 2016
  • Adrian 12 feb 2016

    Noul Cod Fiscal (Legea nr. 227 / 2015) prevede la art. 204, alin. (1), litera h) si litera j) baza lunara de calcul al contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale ca suma a castigurilor brute realizate, care include indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, atat suportate de angajator cat si din FNUASS, excluse fiind in mod specific indemnizatiile de incapacitate temporara de munca urmare a unui accident de munca, potrivit prevederilor art. 205 litera c).

    Normele Metodologice aduc o clarificare cu privire la baza de calcul a contributiei in cazul concediilor medicale, pe perioada de acordare a acestora fiind considerat salariul minim brut garantat in plata, corespunzator numarului de zile lucratoare din concediul medical.  

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide