</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ultima luna calcul indwmnizatie

Venituri salariale 12 ian 2021
Daca fiica mea s-a nascut pe 31 ianuarie, care este ultima luna pentru care primesc indemnizatie, avand in vedere ca ar trebui sa o primesc 1 an si 11 luni.
Pentru luna decembrie nu am primit banii, este corect?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Intelegem ca tatal a ales sa nu beneficieze de luna sa de concediu pentru cresterea copilului si, conform art 4^1 din Norma de punere in aplicare a OUG 111/2010, daca dreptul propriu la concediu si indemnizatie nu se solicita de catre celalalt parinte, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului acordat primului parinte se reduc cu o luna.

  Asadar, pentru luna tatalui nu se primeste indemnizatia.

  In continuare vom stabili data de la care incepe sa se plateasca indemnizatia si data la care inceteaza.

  • Dreptul reprezentand indemnizatia pentru cresterea copilului se cuvine dupa cum urmeaza:

  a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza,conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nasterii copilului, indiferent de persoana indreptatita care solicita dreptul, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

  b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

  (...)

  d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b)

  Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda de la datele prevazute la lit. a) -d), dar nu mai devreme de data la care s-a aprobat concediul pentru cresterea copilului ori a incetat realizarea de venituri supuse impozitului.

   

  Asadar, daca ati depus cererea in termen de 60 zile lucratoare de la incetarea concediului de maternitate, indemnizatia se cuvine din ziua urmatoare celei in care  a incetat concediul de maternitate.

  Daca concediul de materniate (lauzie) a incetat pe 11 februarie 2019, incepand cu data de 12 februarie 2019 se va cuveni indemnizatia pentru cresterea copilului.

  • Dreptul inceteaza incepand cu cu ziua urmatoare celei in care  copilul a implinit varsta de 2 ani,respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Intelegem ca in cazul dumnevoastra copilul va implini varsta de 2 ani la 31 ianuarie 2021

  Astfel, dreptul la indemnizatie s-ar cuveni pana la data de 1 februarie 2021. Insa, daca tatal a ales sa nu ia luna lui de concediu, indemnizatia nu se va acorda timp de o luna. Din acest motiv, indemnizatia nu se mai acorda pentru luna ianuarie. 

  Mentionam insa ca, in cazul in care am inteles situatia de fapt gresit, iar tatal si-a luat luna de concediu la care are dreptul conform OUG 111/2010, atunci indemnizatia trebuia sa  se acorde si pentru luna ianuarie 2020.

   

   

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide