</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Sunt angajata din 2018 iar anul acesta am avut o luna concediu fara plata mai beneficiez de indemnizatie crestere copil daca sunt insarcinat

Venituri salariale 16 sept 2020
 • Ionut Filip 16 sept 2020        

            Buna ziua,

  Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, conform art. 2 din OUG 111/2010, trebuie ca in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului sa fi realizat timp de cel putin 12 luni venituri supuse impozitului pe venit.”

  In normele de punere in aplicare ale OUG 111/2010 se prevede astfel:

  Constituirea perioadei de 12 luni  (prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta) se stabileste, dupa cum urmeaza:

  a) din 12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza fara intrerupere venituri supuse impozitului si/sau se inregistreaza una sau mai multe dintre situatiile cosiderate perioade asimilate ocnform art. 2 alin 5

  b) din 12 luni succesive, in care sunt indeplinite conditiile de acordare, in cazul in care in perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului si/sau inregistrarea uneia sau mai multora dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta s-au produs cu intreruperi.

   

  Astfel, intelegem ca  in ultimele 24 luni ati realizat timp de 12 luni succesive venituri supuse impozitului pe venit, deci veti putea beneficia de concediul si indemnizatia de crestere a copilului.

   

  Luna de concediu fara plata nu va afecta cuantumul indemnizatiei, deoarece aceasta se calculeaza astfel: „85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social dereferinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei. Calculul se va raporta astfel la ultimele 12 luni succesive in care ati realizat venituri.  

  Puteti utiliza platforma calcualtorvenituri.ro pentru a calcula indemnizatia:

   https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil  

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide