</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Stimulentul de insertie pentru PFA se pote acorda si fara plata CAS si CASS daca suma incasata lunar este intre 600-1000lei?

PFA 12 nov 2019
La PFA, CAS+CASS datorat pt minim brut/tara e 728 lei, iar daca venitul lunar e 600, mai bine nu lucreaz. Daca nu se plateste CAS+CASS (daca venitul anual nu depaseste 12 salarii minime brute/tara nu sunt obligatorii - nu stiu unde este precizat sau daca e adevarat) mai beneficiez de stimulent?
 • Maria Ciudin 19 nov 2019

  Buna ziua,

  Intr-adevar, in cazul persoanelor fizice autorizate se datoreaza impozit pe venit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale in cota de 25% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%) se datoreaza doar in situatia in care veniturile obtinute depasesc intr-un an fiscal 12 salarii minime brute pe tara (24.960 lei). Daca venitul obtinut intr-o luna este de 600 lei, nu se va depasi plafonul minim impus de lege intr-un an fiscal (7.200 lei).

  Puteti beneficia de stimulentul de insertie, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, daca, in perioada in care beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, obtineti venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide