</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Stimulent insertie

Concedii 15 oct 2019
Buna ziua, daca mama se intoarce la serviciu cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, insa pentru aceste 60 de zile isi ia tatal concediu de crestere copil, stimulentul nu-l va putea primi doar pentru cele 2 luni in care primeste indemnizatie tatal, sau nu va mai putea beneficia deloc mama?
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 prevede ca, din durata totala a concediului pentru cresterea copilului o luna se va acorda, pe baza netransferabila, parintelui care nu a solicitat acest drept. Pe perioada acestei luni, celalalt parinte nu va putea beneficia de stimulent de insertie, iar daca parintele indreptatit nu solicita acordarea concediului, dreptul la concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului acordat primului parinte se va reduce cu o luna.

  Asadar, daca tatal solicita acordarea concediului si indemnizatiei, mama nu va putea beneficia de stimulent de insertie in aceasta perioada, deoarece nu se pot cumula, insa poate opta pentru concediu fara plata sau realizarea de venituri supuse impozitului. Daca mama depune dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie, ii este aprobat, iar, ulterior, tatal intra in concediu pentru cresterea copilului, dreptul mamei la stimulentul de insertie va fi suspendat si se va relua dupa incetarea concediului acordat tatalui.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide