</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Stimulent de insertie pe perioada concediului prenatal

Venituri salariale 21 mai 2020
Buna seara, daca mama s-a intors la lucru din CCC, mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie si este din nou insarcinata, pana cand va beneficia de stimulentul de insertie? Pana cand intra in concediu prenatal sau pana la suspendarea contractului de munca? Multumesc!
 • Alexandra Oancea 22 mai 2020

  Buna ziua,

  Persoanele care obtin venituri supuse impozitului pe venit cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, pot beneficia de stimulent de insertie, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010.

  Potrivit Ordinului nr. 1474/2011, pe perioada concediilor medicale prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 (inclusiv concediul de maternitate) persoana indreptatita poate beneficia in continuare de stimulentul de insertie, intrucat se obtin venituri supuse impozitului.

  Totusi, in cazul in care persoana beneficiara a stimulentului de insertie naste in acest timp unul sau mai multi copii poate opta fie pentru continuarea stimulentului de insertie, fie pentru obtinerea concediului si indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil. Asadar, dupa finalizarea concediului de maternitate persoana nu poate cumula stimulentul de insertie si indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil.

  • Teodora G. 23 mai 2020

   Multumesc pentru raspuns. Insa cautand pe internet, am gasit un articol pe eJobs, care spune in felul urmator:

   Am reinceput serviciul dupa 1 an si 10 luni de concediu de crestere copil si am inceput sa beneficiez de stimulentul de insertie. Dupa 6 luni de la reinceperea serviciului am intrat in concediu medical prenatal pentru al doilea copil. Ce se intampla in acest caz? Mai beneficiez de stimulent de insertie?

   Trebuie sa depui cerere de suspendare stimulent de insertie cand ai intrat in concediu medical prenatal. De preferat in aceeasi zi sau cat mai repede posibil. Pe durata celor 126 de zile nu ai dreptul la stimulent. Poti da email la apismb@mmanpis.ro.


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide