</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Statele de plata vor fi pastrate doar 5 ani

by Cristina Tanase , 21 iul 2022
Statele de plata vor fi pastrate doar 5 ani

Potrivit Legii nr.195/2022, care completează Legea contabilității nr. 82/1991 și care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 668 din 4 iulie 2022, începând de la 01 ianuarie 2023, obligația arhivării statelor de plată va scădea la 5 ani. În prezent, termenul de păstrare a statelor de salarii emise de angajatori este de 50 de ani.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, statele de salarii pentru care angajatorul are o declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, pe beneficiari de venit, conform prevederilor legale sau pentru care angajatorul are obligația legală de a depune declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, la Agenția Națională de Administrare Fiscală, se păstrează timp de 5 ani.” Astfel că, de la 1 ianuarie 2023, statele de salarii vor putea fipăstrate numai cinci anidacă angajatorul depune, pentru veniturile vizate, declarația informativă privind impozitul reținut la sursă pe beneficiari de venit (formularul 205) sau declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate (formularul 112).

Rolul acestei măsuri este de a simplifica activitatea angajatorilor, ținând cont că autoritățile au deja evidențe informatizate privind salariile și taxele aferente.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide