</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Starea de alerta se prelungeste pentru 30 de zile incepand cu data de 13 ianuarie 2021

by Alina Chirila , 13 ian 2021 COVID-19
Starea de alerta se prelungeste pentru 30 de zile incepand cu data de 13 ianuarie 2021

Hotararea nr. 3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei începand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publiata in Monitorul Oficial Partea I nr. 36 din 12 ianuarie 2021.

Restrictiile care se mentin pentru urmatoarele 30 zile sunt prevazute in Anexele hotararii, care poate fi consultata aici.

Dintre acestea, amintim urmatoarele:

- În spatiile publice, spatiile comerciale, mijloacele de transport în comun si la locul de munca se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel încat sa acopere nasul si gura

- Se pot institui izolarea si carantina persoanelor în conditiile 7,8 si11din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri în domeniul sanatatii publice în situatii de risc epidemiologic si biologic, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Se mentine interdictia de circulatie în interiorul localitatilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

- Se mentine interdictia de circulatie în toate localitatile, pentru toate persoanele, în afara locuintei/gospodariei în intervalul orar 23:00-05:00, cu urmatoarele exceptii motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si înapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari în afara localitatilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

La verificarea motivului deplasarii în interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere. La verificarea motivului deplasarii în interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata în prealabil.

- Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii în spatii închise si/sau deschise, publice si/sau private, sa îsi organizeze si sa desfasoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00. Prin exceptie intervalul orar 21,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone îsi pot desfasura activitatea în regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

- Pe durata starii de alerta, angajatorii dispun organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite

- În situatia în care nu se poate desfasura activitatea de catre salariat în regim de telemunca sau munca la domiciliu si în vederea evitarii aglomerarii transportului public, angajatorii din sistemul privat, autoritatile si institutiile publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si regiile autonome, societatile nationale, companiile nationale si societatile la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, avand un numar mai mare de 50 de salariati, au obligatia organizarii programului de lucru astfel încat personalul sa fie împartit în grupe care sa înceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide