</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Stagiu minim de cotizare la al 2lea job?

Venituri salariale 01 ian 2022
In cazul in care sunt angajata la 2 joburi cu CIM, la primul de peste 1 an, iar la al II-lea job sunt angajata din 01.11.2021, daca ies in risc maternal in luna 05.2022(dupa 6 luni de cotizare) se va considera ca si baza de calcul ambele joburi pentru indemnizatia de crestere a copilului?
 • Calculator Venituri 04 ian 2022

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

  Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei. 

  Deci se iau in calcul toate veniturile din salariil sau asimilate salariilor.


  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide