</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Somajul tehnic subventionat de stat si reducerea timpului de lucru s-ar putea prelungi pana la 30 iunie 2021 in domeniile unde se mentin restrictii

by Alina Chirila , 04 nov 2020 COVID-19
Somajul tehnic subventionat de stat si reducerea timpului de lucru s-ar putea prelungi pana la 30 iunie 2021 in domeniile unde se mentin restrictii

Pe site-ul Consiliului Economic si Social a fost publicat un proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind prelungirea aplicarii unor masuri de protectie sociala aprobate in contextul raspandirii coronavirusului SARS-Co V-2.

Conform reglementarilor in vigoare in acest moment, masurile de protectie sociala reglementate de OUG 30/2020 se acorda pana la finalul anului.

Proiectul de ordonanta prevede ca aceste masuri se vor prelungi pana la data de 30 iunie 2021. Este vorba despre subventionarea indemnizatiilor de somaj tehnic pentru activitatile unde se mentin restrictii in contextul pandemiei de COVID-19 si pentru firmele a caror activitate se suspenda din pricina anchetei epidemiologice efectuate de directiile de sanatate publica, dar si de indemnizatiile pentru profesionisti acordate conform OUG 30/2020.

De asemenea, se propune o modificare la masura reducerii timpului de lucru conform OUG 132/2020: restrictia de la angajarea/ subcontractarea pentru activitati identice sau similare cu cele prestate de angajatii afectati de masura se aplica strict la nivelul entitatii, al sucursalei sau al punctului de lucru afectat, pentru a se evita eludarea scopului legal al beneficiilor si eventualele abuzuri.

Sursa foto:unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide