</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Somajul tehnic se calculeaza raportat la salariul mediu/economie sau la salariul brut al angajatilor? Multumesc anticipat pentru raspuns!

Venituri salariale 07 oct 2020
Somajul tehnic
 • Andreea Ionescu 07 oct 2020

  Buna ziua,

  Conform articolului XI, alin. 1, al Ordonantei 30/2020,

  Pe perioada starii de urgenta, pentru perioada suspendarii temporare acontractului individual de munca, din initiativa angajatorului, potrivit art.52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizatiile de care beneficiaza salariatii se stabilesc la 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat si se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, dar nu maimult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020. 

  Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 este de 5.429 lei.

  Indemnizatia de somaj tehnic se raporteaza la numarul de zile lucratoare din luna aferenta suspendarii contractului individual de munca.

  Avand in vedere cele de mai sus, valoarea bruta a indemnizatiei de somaj tehnic se calculeaza astfel: Se aplica procentul de 75% la salariul brut al angajatului. Daca rezultatul acestui calcul este mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut pe tara, valoarea bruta a indemnizatiei de somaj tehnic va fi 4072.   

  Din valoarea bruta se scade valoarea impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale de stat si a contributiei de asigurari sociale de sanatate.

  Pueti utiliza platforma noastra pentru un calcul precis:

  https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide