</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Somajul tehnic: au fost aprobate documentele pentru subventionarea indemnizatiei

by Maria Ciudin , 01 apr 2020 Venituri salariale / COVID-19
Somajul tehnic: au fost aprobate documentele pentru subventionarea indemnizatiei

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 741/2020 prin care se aproba modelul documentelor prevazute la art. XII alin. (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020, modificata si completata.

In concret, au fost publicate modelele de documente necesare angajatorilor pentru a obtine indemnizatia de somaj tehnic de la stat.

Reamintim faptul ca, potrivit art. XII alin. (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020, modificata prin Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020, documentele necesare sunt urmatoarele:

a) cerere semnata si datata de reprezentantul legal

b) declaratie pe propria raspundere

c) lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta indemnizatie, asumata de reprezentantul legal al angajatorului

Documentele se depun de angajatori prin posta electronica, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social.

Plata indemnizatiei din bugetul asigurarilor pentru somaj se va face catre conturile deschise de angajatori la bancile comerciale, in cel mult 15 zile de la depunerea documentelor.

Ulterior, se va face plata indemnizatiei catre salariat, in termen de maximum 3 zile lucratoare de la primirea de catre angajator a sumelor.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide