</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Somaj tehnic in constructii.

Venituri salariale 14 mai 2020
Buna seara! Cat ar trebui sa primeasca un angajat cu salariu incadrat pe constructii? Mentionez ca pe luna aprilie,am avut salariu brut 3000 lei si am primit 1316 lei. Mi s.a oprit si sanatatea si impozit pe salariu.. Astept raspunsul dvs. Multumesc!
 • Gabriela Craciun 18 mai 2020

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea procentului de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, fara sporuri si alte adaosuri. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

  Aceasta indemnizatie are natura unui venit asimilat salariului, astfel ca se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Conform Ordonantei de Urgenta nr. 48/2020, pentru indemnizatia de somaj tehnic si indemnizatia acordata parintilor in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, suportate din bugetul de stat sau bugetul asigurarilor pentru somaj, nu se acorda facilitatile fiscale prevazute de Codul Fiscal.

  Aceasta prevedere se aplica incepand cu veniturile lunii aprilie 2020. Prin urmare, daca angajatorul obtine subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic din bugetul asigurarilor pentru somaj, indemnizatia nu va beneficia de facilitatile fiscale prevazute pentru sectorul constructiilor. Astfel, indemnizatia  de somaj tehnic este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale obligatorii, fara aplicarea facilitatilor fiscale prevazute pentru sectorul constructiilor, in situatia in care indemnizatia este subventionata de catre stat. Obligatia calculului, retinerii si platii impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii revine angajatorului.

  Pentru un calcul complet va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide