</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Simulentul de insertie?

Venituri salariale 25 mar 2020
Daca intru in concediu pentru supraveghere copil ca urmare a inchiderii unitatilor de invatamant mai pot beneficia de simulentul de insertie?
 • Irina Grigoras 25 mar 2020 Am beneficiat de indemnizatia de crestere copil, dar m-am intors la munca cu mult inainte de implinirea a doi ani a fiului meu. Vroiam sa ma asigur ca aceasta schimbare, respectiv intrarea in concediu pentru supravegheare copil ca urmare a inchiderii institutilor de invatamant si plata cu 75%, nu v-a atrage dupa ea anularea stimulentului de insertie de care benefiziez.
  • Gabriela Craciun 26 mar 2020

   Buna ziua! Conform prevederilor legale in vigoare (Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020), puteti beneficia de stimulent de insertie si zile libere platite pentru supravegherea copilului in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant. Stimulentul de insertie nu va fi afectat in aceasta situatie.

 • Ioana Vlad 25 mar 2020

  Buna ziua!

  Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020, menita sa completeze Legea nr. 19/2020 privind acordarea de zile libere platite parintilor in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, prevede faptul ca persoanele care beneficiaza de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului nu pot beneficia si de concediul pentru supravegherea copiilor.

  In ceea ce priveste stimulentul de insertie, legislatia in vigoare prevede faptul ca acesta se va acorda pe o perioada de 90 de zile persoanei care beneficiaza de zilele libere platite pentru supravegherea copilului, conform Legii nr. 19/2020.

  • Maria Ciudin 25 mar 2020

   Buna ziua! 

   Puteti beneficia, in acelasi timp, si de stimulentul de insertie si de indemnizatia aferenta concediului pentru supravegherea copilului.

   Acest lucru este prevazut in mod expres de Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020.

   Cu toate acestea, stimulentul de insertie se acorda persoanelor care au beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care se intorc in campul muncii. Daca nu ati beneficiat de acest concediu, nu se poate acorda stimulentul de insertie.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide