</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se prelungeste starea de alerta pentru inca 30 de zile

by Cristina Tanase , 12 iul 2021
Se prelungeste starea de alerta pentru inca 30 de zile

În data de 09.07.2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.682/09.07.2021, Hotărârea de Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile pe întreg teritoriul țării, începand cu data de 12 iulie 2021.

În ceea ce privește angajatorii, se mențin prevederile referitoare la dispunerea organizării muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, în condițiile art.108-110 din Legea nr.53/2003- Codul Muncii republicată cu modificările și completările ulterioare, precum și ale celor stabilite prin Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările ulterioare, pe perioada stării de alertă.

În ceea ce privește activitatea la locul de muncă, în interior,conform Ordinului nr. 1204/2021 al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne,nu mai este obligatorie masca de protecție acolo unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, dacă acestea sunt vaccinate complet împotriva Covid-19 și au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Principala modificare față de măsurile aflate în vigoare se referă la creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptarile de la măsurile de prevenire și control a răspândirii Covid-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 de zile la 180 de zile ulterioare confirmării infectării cu SARS-Cov-2.

Vezi aici cum poti digitaliza activitatea de aministrare a resurselor umane pe durata starii de alerta.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide