</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se pot cumula mai multe venituri pentru indemnizatia de crestere copil?

Venituri salariale 02 mar 2021
Buna ziua. Sunt angajat la o firma, pe perioada nedeterminata, si, in paralel, am si un contract de cesiune a drepturilor de autor, la o alta firma. Ceea ce as dori eu sa stiu este daca pentru indemnizatie de crestere a copilului se aduna ambele venituri.
 • Alina Chirila 03 mar 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500lei.

  Daca o persoana a realizat in ultimele 12 luni venituri din mai multe categorii dintre cele mentionate mai sus, acestea se cumuleaza in vederea stabilirii bazei de calcul. ( Intelegem ca dumneavoastra ati realizat atat venituri din salarii, cat si venituri din drepturi de proprietate intelectuala. Asa cum am mentionat, acestea se vor cumula pentru stabilirea indemnizatiei.),


  Puteti introduce sumele nete realizate in ultimele 12 luni in platforma pentru a calcula indemnizatia:

  https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil#calculavansat

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide