</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se majoreaza indemnizatia de delegare incepand cu 1 ianuarie 2019

Se majoreaza indemnizatia de delegare incepand cu 1 ianuarie 2019

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului, aparuta recent in Monitorul Oficial al Romaniei, indemnizatiile ce pot fi acordate angajatilor se vor majora incepand cu 1 ianuarie 2019.

Astfel, persoana delegata/detasata intr-o localitate situata la distanta cuprinsa intre 5 si 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca beneficiaza de o indemnizatie de delegare, in cuantum de 20 lei/zi (fata de 17 lei/zi cum prevede legislatia in vigoare), indiferent de functia indeplinita sau de autoritatea/institutia in care isi desfasoara activitatea. Persoana delegata intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca va primi, pe langa indemnizatia de delegare mentionata mai sus, si o alocatie de cazare, in cuantum de 230 lei/zi.

Aceste beneficii se acorda fara prezentarea de documente justificative, conform Hotararii.Cu titlu de excepție, în situațiile bine intemeiate, indemnizatia de cazare va putea fi mai mare in cuantum maxim de  345 lei/zi. In aceasta situatie, vor fi necesare documente justificative.

Pe de alta parte, persoanei detasata intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca i se asigura cazarea gratuita de catre autoritatea sau institutia publica la care este detasata.

De asemenea, persoana delegata sau detasata are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, asa cum este prevazut in Hotarare, in functie de modalitatea de transport si de tipul cheltuielii.

Vezi aici celelalte prevederi legale in legatura cu indemnizatia de delegare!

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide