</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se iau in considerare veniturile din afara?

Venituri salariale 07 oct 2020
Buna ziua. Tocmai ce am aflat astazi ca sunt gravida. Eu nu mai muncesc din iulie, dar pana atunci ultimii 6 ani am lucrat in Anglia. Exista vrei posibilitate de a mi se calcula indemnizatie din venitul de acolo?
  • Roxana Giurca 08 oct 2020 Multumesc 
  • Andreea Ionescu 08 oct 2020

    Buna ziua,

    Conform OUG 111/2010, Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

    Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iar cuantumul maxim alacesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

    Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei. 

    In vederea acordarii drepturilor de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului(CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire aprocedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

    Lunile lucrate in Anglia s-ar lua in considerare in baza de calcul. Insa aveti in vedere faptul ca indemnizatia se calculeaza prin aplicarea procentului de 85% la media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ulitmii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

     

    In calitate de solicitant al indemnizatiei, trebuie depus un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. Dosarul trebuie sa cuprinda:

    •     cerere-tip
    •      actulde identitate al solicitantului - original si copie
    •     actulde identitate al celuilalt parinte - original si copie
    •     certificatulde nastere al copilului - original si copie
    •     certificatulde casatorie - original si copie
    •    adeverintaeliberata de autoritatile competente sau de angajator, atat din tara, cat sidin strainatate, din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut veniturisupuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasteriicopilului
    •      deciziade incetare a activitatii din strainatate si decizia de suspendare aactivitatii din tara
    •    extrasde cont bancar, in situatia in care se solicita virarea indemnizatiei in contbancar
    •     dosarcu sina

  • Roxana Giurca 07 oct 2020 Multumesc frumos
  • Anita Paşka 07 oct 2020 Buna. In aceiasi situatie am fost si eu. Se calculeaza lunile lucrate din ultimii 2 ani. Singura conditie e ca ultima perioada muncita sa fie in Romania, deci va trebui sa va angajati in Romania, cel putin 2 luni (daca imi amintesc corect).
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide